Tapasztalataink az Energetikai Tanúsítvány készítésével kapcsolatban

 

Az ingatlant eladók nagy része már hallott az Energetikai Tanúsítványról, de pontos információik nincsenek róla. Igazából csak azt tudják, hogy egy kiadás lesz számukra, amit kötelező elkészíttetniük.

 

Ennek a gyakorlatnak megfelelően csak az utolsó pillanatban készíttetik el, annak ellenére, hogy 10 évig érvényes a tanúsítvány. Nem használják  ki a tulajdonosok az Energetikai Tanúsítvány nyújtotta előnyöket. A jobb besorolású ingatlanok kevesebb idő alatt, és magasabb áron kelnek el. Ráadásul egy jó minőségű tanúsítvány szépen kidolgozva tartalmazza azokat a felújítási javaslatokat, melyek megvalósítása esetén javul az ingatlan energetikai besorolása.

 

Sok helyen nincs semmilyen dokumentáció, még alaprajz sincs. A tulajdonosok nagy része nem veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen ennek. Pedig a tanúsító munkáját is megkönnyítené, ha rendelkezésre állna valamilyen dokumentum.

 

A legolcsóbb tanúsítási árat választják általában, pedig ebben a szektorban is érvényes, hogy nem a legolcsóbb lesz a legjobb. Érdemes rákérdezni a garanciára, megkérdezni mi lesz, ha letelik a 10 év stb.

 

Kérdése van? Keressen minket!

Telefonon: 06-70-410-8022, 06-70-366-9571, 06-1-791-5482

Emailen: lakasenergetika{kukac}gmail.com