Társasházak energetikai felújítása - 834,2 millió forint

 

Pályázat címe: Téglaépítésű társasházak energiahatékonysági felújítása, fűtéskorszerűsítése, és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése.

 

Pályázatok benyújtásának határideje: 2013. augusztus 15-től - 2013. szeptember 15-ig, vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig.

 

A pályázaton az 1971 előtt, hagyományos technológiával, égetett tégla falazattal készült, legalább 20 lakásos társasházak vehetnek részt.

 

 

A támogatás mértéke és intenzitása az energetikai jellemzőket javító elemek komplexitásának függvényében lakásonként maximum 750-900 ezer forint, illetve 50-60 százalék között változik. Az egy társasház által igénybe vehető támogatás teljes összege nem haladhatja meg a 60 millió forintot. A beruházás megvalósításának költségén túl támogathatóak az energetikai szakértői, tervezői és szakhatósági díjak is a kivitelezési költségek maximum 7 százalékáig.

 

Olyan társasházak pályázhatnak, ahol az alábbi feltételek teljesülnek:

  • az épület 1971 előtt épült (átadásra, vagy használatba vételre került), és hagyományos technológiával, égetett tégla falazattal készült.
  • a pályázaton kizárólag a földhivatali nyilvántartásban társasházként bejegyzett lakóépületek vehetnek részt,
  • teljes, legalább 20 lakást tartalmazó épület. Az épületben lévő lakások fűtésének egyedi szabályozása és mérése megoldott, vagy a pályázat segítségével megoldásra kerül.

 

 

 

 

 

Letölthető pályázati anyag

 

 

 

 

 

Kérje INGYENES árajánlatunkat ingatlanja Energetikai Tanúsítványának elkészítéséhez.