Épületek energetikai osztályokba sorolása

 

 2016 január 1.-e előtti besorolás

 

Energetikai osztályok   A 176/2008. (VI. 30.) Kormány rendelet, az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szól. A-tól   I-ig 10 kategóriát, osztályt határoz meg.
  Az osztályok I - kategóriával kezdődnek, ez a legrosszabb minősítést jelenti. Az A+ kategória a legjobb    besorolást mutatja. Az energetikai állapotoknak megfelelően az A, B a követelménynél jobb értékeket mutat. A D - I kategóriák a követelménynél rosszabb tulajdonságokat jelölnek. A C kategória jelenti az energetikai követelményeknek megfelelő szintet.

 

Miért van A+ kategória?

Az egyre javuló energiatakarékosság miatt kellett az Energiatakarékos osztály mellé létrehozni a fokozottan energiatakarékos csoportot létrehozni. Épületenergetikai számítások után derül ki, az adott ingatlan energetikai szempontból milyen osztályba tartozik.

A statisztikák szerint egy átlagos magyar ingatlan besorolása F. A kormányrendelet az építendő ingatlan C osztályba sorolását írja elő.

 

 

 

2016 január 1.-e utáni besorolás

 

 

 

Mitől függ egy ingatlan energetikai besorolása?

Fontosak a hőszigetelés mutatói, vastagsága, ha egyáltalán van. Fontos tényező a nyílászárók állapota is. Számít a fűtési és hűtési rendszer korszerűsége.

 

FONTOS TANÁCS! Csak olyan tanúsítványt fogadjon el, ahol a tanúsító javaslatokat tesz azokra a műszaki megoldásokra, melyek elvégzése után az ingatlan magasabb energetikai osztályba kerülhet!

 

Az Energetikai Tanúsítvány megmutatja Önnek ingatlana energetikai szempontból hová tartozik!

 

Szeretném tudni a lakásom milyen energetikai osztályba tartozik!

 

Nézze meg az Energetikai tanúsítvány készítési akciónkat! Most érdemes elkészíttetni a tanúsítványt!

 

Felújítjuk lakását, amely után javulni fog az energetikai besorolása!